“Gud bevare Danmark” er vel ikke verdens dummeste sætning; men ekstremt dum og naiv er den da. Helt ærligt, den er endda dummere end “God bless America” som også er ekstrem dum.

Dronning Margrethe den 2. De folk som siger sætningen, fx. dronning Margrethe den 2. er kristne. I deres religion tror man på, at Gud (Jahwe) skabte hele universet og alt i det. Himmel, land, alle dyr og planter på Jorden. Og så beder de i ramme alvor om, at Gud skal bevare lille lorte Danmark. Hallo! Kan vi få lidt propationer på.

Selv i forhold til al landjord er Danmark et meget lille område på Jorden. Landjorden dækker kun cirka 30% af planeten Jorden. Jorden er ufattelig lille i forhold til Saturn og Jupiter, disse er små i forhold til Solen. Solen er mikroskoptisk i forhold til andre stjerne. Vores galakse Mælkevejen består af 99,99999999999999999999… procents vedkommende at tomt rum. Vores galakse er en lille bitte en. Det anslås der er 100.0000.000 galakser med 100.000.000 stjerner.

.. og så forventer dronning Margrethe den 2. at Gud bevare hendes lille rige. D’oh!

PS: Jeg er klar over, at dronning Margrethe den 2. valgsprog ikke er “Gud bevare Danmark” men “Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke”. Hun slutter dog sin årlige tale med den oprindelige omtalte dumhed. Om valgsproget er mindre dumt ved jeg ikke, men det er vist lidt i samme stil.