Af uvis årsag har Clement Behrendt Kjersgaard skrevet et forord til den danske oversættelse af The God Deslusion (som blev til “Illusionen om Gud“) udgivet af forlaget Thaning & Appel.

Clement Kjersgaard er en stærk religiøs/kristen mand, og det fremgår tydeligt at forordet, at han ikke forstår hvad Richard Dawkins har skrevet. Teksten er så pinlig. Det fremgår af bogen, at Clement Kjersgaard har en BA i filosofi og i Statskundskab; men det virker som om han ikke har forstået det mest basale i videnskab. Karl Poppers tanker om falsificering.

… Hvilken forskel gør det, at Dawkins må efterlade en flig af en chance (risiko!), for at Gud er til? En hel del, fordi han selv går videre til at argumentere for, at al religion er problematisk – også selv en lille smule ‘fornemmelse af, at der nok er noget derude’. Når han selv – videnskabssuperstjerne og ærkeateist med hundrede af sider til rådighed – ikke definitivt kan modbevise Gud, hvordan skulle han så kunne overtale andre til at holde køkkenvinduet en lille bitte smule på klem?

Senere i teksten skriver Clement Kjersgaard “Dét argument har en fin Darwinistisk karakter, som Dawkins må værdsætte!” Hvad Darwinistisk betyder kommer Clement Kjersgaard ikke ind på.

Hvordan en mand med så svag en forståelse for beviser, videnskab og universet kan bestå to BA er mig en komplet gåde, kun bestikkelse virker sandsynligt.