Først lad mig slå fast, at “ateisme” ikke findes.
Ordet er en kunstig skabning, som deles “a” og “teisme”, mange troende ynder at sige, at fordi det slutter på “isme” at det så er en isme, men det er lige så korrekt som at påstå at Scientologi er en videnskab, fordi det slutter på “logi”.

Når ordet ateisme alligevel indgår både i navnet på denne religionsweblog og i URI’en skyldes det flere ting. Dels tænkte jeg ikke over, hvad ateisme betød da bloggen skulle oprettes. Det skulle være et navn – mere end blot “ateist”. Jeg kom på navnet “Ateisme og fritækning” som lød godt, og derfor blev det valgt.

En ateist er ikke nødvendigvis ikke-religiøs, og ateister kan tro på en lang række andet vås end guder. Fx kan man både være ateist og tro på ting som: astrologi, spøgelser, den afskyelige snemand, rumskibe fra andre planeter/stjerner/måner, nisser (i den senere udgave, hvor de ikke længere er guder), Locknes-uhyre, Big Foot, reinkarnation m.m. Mange buddister er ateister, men er alligevel meget religiøse.

Alene disse fakta er med til at underbygge, at ateisme ikke findes. Når mange alligevel (også ateister) forsøger at give ordet “ateisme” en betydning, kan det skyldes imødekommenhed. Ofte viser det sig dog, at de ikke argumentere for ateisme, men andre ting som fx.

  • humanisme
  • logisk tænkning
  • rationalisme

Jeg vil hermed gerne opfordre ateister til at finde ud af, om de “tilhører” en af de andre ting, og så bruger den rette betegnelse i stedet for “ateisme”.

Da bloggen blev oprettet gik tankerne på at “ateisme” var mere end blot ikke at tro på én eneste af de mange tusinde guder, det var en udvidelse af ordet “ateist” som jeg følte kunne bruges til at fylde mere end blot indhold mod gud/guder på, men også lægge videnskab på bloggen, for jeg vil gerne informere/uddanne.

Skulle nogle kommer til at søge på “ateisme” pga. manglende omtanke for, hvad ordet virkelig betyder, så håber jeg, at de rammer denne blog og bliver informeret. Dels til at stoppe med at bruge betegnelsen “ateisme” og til at lære om religioner, biologi, astronomi m.m.

PS: Denne blog er ikke lavet for at få venner. Der lægges ikke fingre imellem. Jeg skriver min mening om religion, guder m.m. råt for usødet. Politisk korrekthed skal du ikke spilde din tid på at lede efter her.

Som udgangspunkt kan der skrives kommentarer til alle posterne; men jeg sletter gerne kommentarene igen. Især hvis der skrives en kommentar omkring et andet emne end det posten handler om.