Endelig sker der lidt angående billedet af en korsfæstet Jesus i de danske pas. En direktør – Karsten Riise Kristensen fra Roskilde – har klaget til Justitsministeriet over, at den korsfæstede Jesus er afbildet i danske pas. Han mener, at det krænker hans religionsfrihed.

Det er længe siden, at jeg spurgte til, hvordan vi kan få Jesus ud af passet, jeg håber, at dette kan hjælpe os af med torturbilledet.

Jeg kontaktede selv den lokale udsteder af pas dengang, og forhørte mig om, jeg kunne få et pas uden. En meget ubehagelig offentlig ansat viftede mig af med ordene: Så er det og det kan du ikke gøre noget ved.

Jeg har en tro, men er ikke tilhænger af nogen religion, fordi jeg ikke tror på religiøse systemer. Faktisk meldte jeg mig ud af folkekirken, da jeg var omkring 20 år. Hvorfor skal jeg så være tvunget til at bære det her religiøse symbol på et system, som jeg har meldt mig ud af, siger Karsten Riise Kristensen

Han er parat til at føre sagen hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvor han ser en chance for at få medhold på baggrund af en nylig afgørelse om, at alle offentlige italienske skoler skal fjerne krucifikser fra klasseværelserne.

Omtaler:
Berlingske Tidende Klage over Jesus-motiv i danske pas, mandag den 1. marts 2010

Kristeligt Dagblad Borger klager over Kristus-billede i danske pas, tirsdag den 2. marts 2010

DR Klager over jesusbillede i pas, tirsdag den 2. marts 2010

——–
Sådan melder du dig ud af folkekirken