DR P1 programmet Dig, Darwin og dumheden er sjovt, at høre; men der er nogle ting omkring evolution/biologi jeg gerne vil have med.

Mennesker er aber!
Der fortælles om, at engang var der ét dyr der blev mor til alle abe i en gren på livets træ og en anden med alle menneskerne. Men mennesker er fortsat aber, haleløse aber som chimpanser, bonoboer, gorillaer og orangutanger. På engelsk er vi “apes” som vi er tætere forbundne med end “monkeys” – aberne med haler.

Om kvinders valg af mænd:
” … kvinder er ganske enkelt ude på at få børn med nogle rigtige alfahanner, mens de som fast partner vælger en trofast, kærlig mand, der altid vil være der for dem, men som der måske ikke er så meget alfahan over. Det har været en klar evolutionær fordel for kvinder at have en trofast partner til at hjælpe med at opfostre børnene, men det var ikke nødvendigvis de samme mænd, der havde de bedste og mest kampdygtige gener. Derfor har kvinder en indbygget mekanisme, der gør dem mere pyntesyge, tiltrukket af alfahanner og utro, netop når de har ægløsning.”
Citat af biolog Line Friis Møller