Jeg skelner mellem kristne, hvor det er muligt. I forhold til denne weblog er det desværre sværere end med folk jeg møder IRL.

Når jeg har troværdig viden om mere specifik form for kristendom/tro den enkelte person eller gruppe har, så søger jeg altid, at oplyse det videre. Desværre er det ikke altid så let at vide, og det er ikke sikkert den ekstra information gør det tydeligere, hvad personen tror på.

De mest omtalte/nævnte kristne grupper på bloggen er: Jehovas Vidner, katolikker, baptister og mormoner. Jeg vil ikke påstår, at der er en direkte sammenhæng mellem det faktum og det faktum, at jeg har venner/bekendte blandt disse grupper (bortset fra baptister, der blot har fanget min interesse på et rent teoretisk plan); men jeg vil heler ikke afvise, at det er uden betydning.

Jeg er flere gange i kommentarer til denne weblog, blevet beskyldt for ikke at differentiere mellem kristne. Endnu har det ikke været en kritik rejst, at personer, der har udvist kendskab til andet end én enkelt post på hjemmesiden; hvilket gør det så meget mindre relevant.

De fleste poster vil uværligt være med de bredeste mulige henvisninger til at en person eller gruppe er kristen. Af flere årsager. Ofte ved jeg ikke, hvilken betegnelse personen selv beskriver sig med. I stedet for at gætte (det overlader jeg helst religiøse til), så bruger jeg den mest præcise betegnelser jeg kan finde, der ikke er forkert.
Dvs. jeg kalder folk “kristen” i stedet for at påstå en person er adventist, når de er apostolsk.

Jeg er også blevet beskyldt for, at have en negativ opfattelse af alle troende. Dette passer heller ikke.
Fx har jeg stor respekt for Kenneth Miller og George Coyne. Der er begge katolikker.

Jeg har dog også nogle jeg virkelig ikke bryder mig om, som også viser sig at være katolikker. Her tænker jeg især på Hitler Paven, Bill Donohue/William Donohue .. og Cormac Murphy O’Connor.