Jakob har fået en e-mail fra Gud, med ordene:

Dine nedladende og generaliserende bemærkninger om religiøse mennesker trækker kvaliteten af vores side ned. Du må derfor finde et andet sted at boltre dig.

Bemærk at det ikke er en regel-overtrædelse, men en kvalitativ vurdering, der ligger til grund for din udelukkelse. Vi prøver at skabe en debat, som vi selv ville finde interessant at deltage i.

Okay, okay. Det er ikke direkte en e-mail fra Gud, den er fra Anders Ellebæk Madsen, Internetchef på Kristeligt Dagblad. Indirekte er e-mailen dog fra Gud, for Gud er jo både alvidende, almægtig. Dermed er det Gud i følge Guds plan at Anders Ellebæk Madsen har smidt Jakob H. Heidelberg ud fra Kristelig Dagblads debatsider.

Det er ikke sjovt for Jakob; men jeg morer mig kosteligt over dette tegn på den kristne tolerance over for folk af divergerende opfattelse. Jakob er med denne udelukkelse blevet en lille helt.

Med udelukkelsen af Jakob for religionskritik er Kristelig Dagblad på linje med muslimer i Danmark, som også ønsker forbud mod at kritisere religion.

Læs mere hos Jakob selv Udelukkelse fra de helliges debatsider