Igen og igen støder jeg på udtrykket “ateisme” på både dansk og engelsk, men der er ingen ateisme. Hold op med at bruge udtrykket “ateisme” det er humbug og der kommer ikke noget godt ud af det.

Jeg er klar over at ordet kan slås op i Nydansk Ordbog, Gads religionsleksikon og mange andre steder, men det er ikke rigtigt at bruge alligevel.

Et menneske kan være “teist” (tror på gud/guder)
Et menneske kan være “ateist” (ikke tro på guder)

Hvis der skulle være “ateisme” så skulle der også være “teisme” idet det enkelte “a” foran ordet er en afvisning af det resterende; men teister (som sjældet forstår sig det fjerneste på at leve uden at tro på en gud, yndes at henvise til ordet som en ideologi, fordi det slutter på “-isme”.

Alene dét er lige så rablende, som at tro Scientologi er en videnskab, blot fordi det slutter på “-logi”.

Både dig selv, jeg og andre ateister bliver forventet at kunne forsvare ateisme med den hensigt at skulle kunne fx bevise, at der ikke findes en skabende gud. Dette er videnskabeligt ikke muligt. Læs fx bogen “Hvad er videnskabsteori” og noget Karl R Popper.

I øvrigt er en del buddhister ateister, mens de samtidig er meget religiøse og fx tror på reinkarnation, karma og at buddha blev født ud af siden på sin egen mor, i øvrigt en kvinde han selv valgte han ville fødes af!

Blot ikke at tro på en gud, er ikke det samme som at være velfungerende i hovedet. En ateist kan sagtens tro på astrologi, marsmænd, telepati, spøgelser, varulve, Julemanden og lignende.

Det er meget muligt at du så ateist, fx vil have indflettet i ateisme en tro på det gode i mennesker, en logisk tankegang, en tro på at videnskab er vejen til virkelig viden osv. osv. osv.; men disse ting er ikke ateisme. Det vil nok i stedet være noget du kan flette ind under humanisme, logisk og rationel tænkning eller noget tredje.

At bruge ordet “ateisme” er at slippe med på troendes tankegang, som helt grundlæggende ikke er rationel. Det er ikke viden, men tro.

Jeg skulle måske være den sidste til at brokke mig over, at ateister bruger ordet ateisme når nu jeg både har URI “ateisme.wordpress.com” og titlen “Ateisme og Fritænkning” – tjah, hvad kan jeg sige udover. At jeg dels ikke tænkte nok over hvor ufatteligt ringe troende er til at tænke klart … eller i hvert fald offentligt holder fast ved deres grundlæggende fejlopfattelser af ting.

Hvis du har en forslag til hvor siden skal flyttes hen, et sted der ikke hedder “ateisme” så modtages forlag. Jeg skal kunne bruge embed-koder, og helst fra andre steder end kun youtube, google video og dailymotion, for jeg har mange videoer jeg gerne vil præsentere dig og andre for.