Jeg bruger dagligt timer på at “studere” religion og tro, det være sig hele bøger jeg læser, artikler, videoklip, film og lyd fx. radioprogrammer. Jeg er i et dagligt dilemma om hvad jeg skal bringer på bloggen. Hvor meget skal jeg bruger her?

Bloggens funktion er nok blevet det at jeg har mulighed for at præcentere lidt af det jeg bruger timer af mine dage på, men ofte bliver det kun til postning af videoer på nettet som jeg kan indsætte til visning her. Der er flere årsager til dette, men bl.a. for at det skal være let for dig som læser at kunne indtage samme information som jeg har indtaget.

Inden for den sidste uge har jeg læst en mægtig spændende artikel omkring det religiøse element i kommunismen. Ikke forstået som at kommunisterne gik ind for fx. kristendom, buddhisme, eller hinduisme; men at de på flere måder handlede som troende mennesker. De havde sandheden og var villige til at bruge grove midler for at spræde deres tro.

Jeg har af flere årsger ikke skrevet om teksten her. Først og fremmest er det fordi det er en tekst som jeg ikke kan indsætte på bloggen. Den pågældende tekst er artiklen “Kommunismens religiøse kerne” af Mikkel Thrane Lassen, som er trykt i “Arbejderhistorie. Tidskrift for historie, kultur og politik” december 2004.

Jeg har også været i teatret og set det græske drama Orestien, som bl.a. omhandler guder og udskiftning af guder. – Ingen en spændende ting, men jeg kan ikke vise det på blogggen, så skal jeg omtale det?

Jeg ved ikke hvor mange læsere/seere jeg har der har fulgt hele bloggen. Umiddelbart er det ikke nødvendigt at optage det hele som jeg poster, men det skulle gerne være en fordel at følge mest muligt med.

Blot fordi jeg bringer noget her på siden betyder det ikke nødvendigvis at jeg står inden for det, jeg vil foreslå som udgangspunkt at tænke jeg ikke gør. Når noget bringes på bloggen er det først og fremmest for at jeg gerne vil fremhæve det. Jeg ønsker ikke at tvinge folk til at have samme holdninger som jeg (bl.a. derfor er det ikke så ofte jeg skriver kommentarer til videoerne, vittighederne og billederne m.m. som bringes). Jeg vil derimod gerne have at du begynder at tænke. Stop op, rens hjernen for dine fordomme, verdensopfattelse m.m. og tænk på ny.

Tænk uden at skulle indpasser de nye informationer i forhold til Israel/Palæstina-konflik, politisk højre-venstre kamp, danskhed vs islam osv. Tænk frit.