I min kamp imod religion forsøger jeg at fjerne alle de religiøse udtryk som sproget er forurenet med. I går kom jeg igen til at tænke på udtrykket “Start med Adam og Eva”. Det er et virkelig dårlig udtryk, medmindre du er til eksamen i religion – og da kun hvis du skal fortælle om Abraham-religionerne (jødedom, kristendom og islam).

Når jeg hører udtrykket i stil med “fra Adam og Eva og frem” mister jeg lyster til at svare på det efterspurgte. Udtrykket får mig til at tænke på, at personen mangler så meget grudlæggende viden, at det er spildt at forsøge at fylde det ind, som jeg kan bidrage med. Sagt i ubeskedenhed, så kan jeg fortællle mange mennesker meget, som de ikke vidste og ville have godt af at vide.*

Det første menneske kaldes Lucy
Selve ideen om at starte med det første menneske er dog slet ikke dårligt, jeg synes det er et godt udtryk, som kort fortæller mig at jeg skal gå længere tilbage.

Det første menneske kaldes Australopithecus afarensis; men det bruges mest i videnskabelige sammenhænge og inden for får videnskabelige kredse. Det folkelige navn på den frøste menneske er Lucy.

Det første fundne menneske er skelet af en kvinde Lucy blev fundet 24. november 1974 af Donald Johanson og Tom Gray. Det første menneske, vi har spor efter, levede for 3,2 millioner år siden.

Når du henviser til de første menensker i din tale, så start med Lucy og vis dermed, at du kender forskel på myter og virkelighed!

For mere info se Becomming Human

PS: Lucy blev navngivet Lucy fordi forskene hørte Beatles-sangen “Lucy in the Sky with Diamonds” meget på den tid.